Wat zullen we deze avond eten? Is het bij jullie ook een vraag die vaak gesteld wordt? Wees gerust, in heel veel gezinnen gaat het er zo aan toe. Soms is de inspiratie ver te zoeken, daarom kiezen volgens mij steeds meer mensen er voor om hun maaltijden te laten leveren via HelloFresh, Smartmat of dergelijk bedrijven. Gemakkelijk toch? Je hoeft zelf niet meer na te denken over wat je zal eten. Een ander doet het wel in jouw plaats. Daarbovenop moet je zelfs helemaal de deur niet meer uit, want het wordt thuis geleverd. Opgelet, het vraagt toch enige energie om nog tot aan de voordeur te gaan en de geleverde producten op te bergen in de koelkast of de voorraadkasten. Ik vind er echt helemaal niets aan. Ik bepaal graag zelf wat en wanneer ik eet.
Toen ik gisteren mijn blog schreef over Dagen Zonder Vlees, kwam ik tot het besef dat ik mijn wekelijkse menu’s kan uitwisselen met andere mama’s via deze blog. Elke week maak ik een menuutje met een bijhorende boodschappenlijst. Eenmaal per week halen we de nodige ingrediënten in huis en daarna volgen we onze eigen menukaart. Soms gebeurt het wel eens dat we het voorziene menu van woensdag al op maandag eten, omdat we er zin in hebben. Mijn inspiratie haal ik uit het tv-programma ‘Dagelijkse kost’ of op de website van Libelle Lekker.
Omdat ik een wekelijks blogbericht teveel vind, groepeer ik alles en geef ik jullie per maand een overzicht van onze warme maaltijden. In januari aten wij de volgende gerechten.
- Nieuwjaarsetentje met familie
- Nieuwjaarsetentje bij vrienden
- Verjaardagsetentje met familie
- Quiche met spek, ricotta en spinazie
- Kipfilet met appelmoes en aardappelen
- Wraps met gehakt en rauwkost
- Soep met grote stukken groenten
- Pladijs met bloemkool en ei
- Slaatje met geitenkaas
- Verjaardagsetentje: mosselen met frietjes
- Gevulde paprika met rijst
- Lamskotelet met boontjes en aardappelen
- Gevulde aardappel met broccoli en feta
- Gyros met gebakken aardappelen
- Fishsticks met spinazie en puree
- Spaghetti
- Koriandergehaktballetjes met rijst
- Worst met rode kool puree
- Zelfgemaakte pizza met restjes
- Ovenschotel met kabeljauw, kerstomaatjes en krielaardappelen
- Varkensbrochette met maïs, erwtjes en rijst
- Balletjes in tomatensaus met frietjes
- Eend met winterse groentjes en gratin dauphinois
- Wortelpatatjes met chipolata
- Tomaat garnaal met waterkers
- Vispannetje
- Pasta met pesto en varkensreepjes
- Wentelteefjes
- Kaasschotel
- Kalkoenfilet met spekboontjes
- Groentelasagne
Wat is ‘pladijs’? Is dat een groente of moet het radijs zijn?
LikeGeliked door 1 persoon
Pladijs is een vissoort 😉
Via deze link kan je het recept zien: http://www.libelle-lekker.be/recepten/eten/21563/pladijs-met-bloemkoolstoemp-en-gepocheerd-ei
LikeLike
Amai zo gevarieerd… Zo gevarieerd eten wij dus helaas niet… Zal het ff als inspiratie gebruiken 😝
LikeGeliked door 1 persoon
Ik probeer inderdaad zoveel mogelijk rekening er mee te houden dat er wat variatie op tafel komt te staan. Hiervoor zijn die weekmenu’s echt heel erg handig!
LikeLike
Ik probeer dat ook te doen, maar uiteindelijk hou ik dat 2 weken vol 😛 Ik heb altijd het gevoel dat het zo druk is en ik loop mezelf dan precies wat voorbij…
LikeGeliked door 1 persoon
Lekker sommige menu’s en zo doe ik weer inspiratie op. Ik maak ook altijd een week menu en heb regelmatig dat ik ook een menu van dinsdag op maandag eet.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik ben blij dat je hier wat inspiratie hebt gevonden. 😉
LikeLike