Fotografie tijdens de bevalling

De geboorte van een baby’tje is een van de mooiste gebeurtenissen die er bestaat. Een klein nieuw mensje die zijn of haar eerste ademhaling haalt en dicht bij mama en papa troost komt zoeken. Een uniek en onbeschrijfelijk moment.

Onlangs zag ik deze video en ik vond het te mooi om niet te delen. Hoewel ik een goede bevalling had (later hierover meer), vind ik toch dat het er allemaal heel idyllisch uit ziet op de video. Op voorhand hadden wij al duidelijk afgesproken geen foto’s of video’s te maken terwijl ik een baby ter wereld pers. Blij dat we dit deden, want zo konden we als koppel intens genieten van de gebeurtenis. De eerste foto van Tilde en mij werd genomen enkele seconden na haar geboorte terwijl ze al lekker dicht bij me kwam op zoek naar moedermelk. Als ik er naar terug kijk, krijg ik alweer de tranen in mijn ogen. Prachtige herinneringen heb ik hier aan.

Heb/zal jij jouw bevalling op de gevoelige plaat laten vastleggen?

Wie interesse heeft kan even kijken op de website van Leilani Rogers. Zij maakt fantastische foto’s van bevallingen, pasgeborenen, zwangerschap en borstvoeding. Een echte aanrader!

 

Advertenties

5 gedachtes over “Fotografie tijdens de bevalling

  1. mamaclivi zegt:

    Wij hebben wel foto’s gemaakt van het begin tot het einde. Wij hadden dit zelf totaal niet door en heeft ons ook niet beperkt oid. Vind het nu fijn om terug te zien. Ook de minder charmante foto’s, het hoort erbij. Als ik dan zie hoe dat eraan toe ging voel ik mij mega trots haha! Natuurlijk zijn deze foto’s alleen privé. Vind het dan ook weer niet iets waar je mee moet gaan showen, tenzij je erg open bent 🙂 geeft wel een beeld van hoe het echt gaat en niet zoals je vaak op tv ziet.

    Liked by 1 persoon

  2. mumaye zegt:

    Wij hebben het niet kunnen doen. Doordat mijn bevalling alles behalve vlekkeloos en een maand te vroeg kwam… Ik heb wel een foto met Ruby van enkele minuten na de geboorte (direct erna namen ze haar weg wegens niet ademen) .. Maar echt flatterend is dat niet 😂. Ikhad het liever anders gezien en wel leuke opnames gemaakt (dan eerder tijdens het hele proces van weeën opvangen enzo.. Al krijg ik daar later hopelijk opnieuw eens de kans voor 😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s